Wie kent het niet, de oer-Hollandse pannenkoek. Ze zijn er in vele soorten en maten. Maar meestal is het beslag hetzelfde. En niet echt gezond. 

Daar is sinds 2020 verandering in gekomen. Begin 2020 werd Panash.nl namelijk opgericht.  Deze overheerlijke en originele pannenkoekenmix is wat wij zouden noemen, de lekkerste pannenkoekenmix van Nederland.

Unieke smaken

Panash is ontstaan uit een liefde voor de Nederlandse pannenkoek. Maar wel met het uitgangspunt om de soms wat saaie pannenkoekenmix eens nieuw leven in te blazen.  Zo kwamen er verschillende smaken na het vele testen en proeven uit de bus. Heerlijke combinaties als Mango & kardamom of Citroengras & Gember.

Glutenvrije pannenkoeken

Omdat er steeds meer vraag komt naar Glutenvrije producten was een ander uitgangspunt om ook een glutenvrije pannenkoekenmix te maken. En dat is gelukkig gelukt.

Panash heeft gekozen voor havermeel omdat haver hoogwaardige voedingsstoffen bevat. Zo is het rijk aan vezels. Daarnaast is de pure smaak van het meel lekker. Het is een prachtig oerproduct.

Zelf glutenvrije pannenkoeken maken?

Dat is super simpel, zeker met de glutenvrije pannenkoekenmix van Panash.

Start met de aanschaf van de pannenkoekenmix en voeg de volgende ingrediënten toe:

  1. melk 
  2. eieren

En klaar ben je. Voor 2/3 pannenkoeken (afhankelijk van hoe groot je pan is) gebruik je 85 gr. pannenkoekenmix, 200 ml melk en 1 ei.

Wil je de glutenvrije pannenkoeken vegan bereiden? Dat is ook mogelijk. Gebruik dan de volgende ingrediënten: 

  1. amandelmelk
  2. banaan

Ook hier ben je dus zo klaar. Gebruik voor 2 of 3 pannenkoeken weer 85 gr pannenkoekenmix, 200 ml. amandelmelk en een halve banaan.

Voeg de ingrediënten samen en voeg wanneer gewenst een snufje zout toe. Verwarm de pan (medium heet) en vet deze in met olijfolie. Giet het beslag voorzichtig in de pan. Wanneer de bovenkant van de pannenkoek droog is, kun je deze voorzichtig omdraaien.

Let op: omdat er geen gluten in de pannenkoekenmix zit, bak je ze iets dikker dan gebruikelijke pannenkoeken en duurt het iets langer voordat de pannenkoek stevig genoeg is om te draaien. Hierdoor is het handig om de pannenkoeken wat kleiner (ca. 15 cm doorsnede) te maken.

Lekkere pannenkoeken!

Want dat is belangrijk bij Panash. Naast het feit dat ze de pannenkoekenmix gezond, glutenvrij en zelf vegan wilde maken. Is het natuurlijk wel belangrijk dat je een lekkere pannenkoek eet. En dat is gelukt.

Door een combinatie van de unieke smaken, het gebruik van prachtige oergranen en de mogelijkheid om je pannenkoeken zowel non-vegan als vegan te bereiden zijn ze voor ieder huishouden geschikt.